Ellenőrző kérdések/feladatok

1. feladat

Jelölje be a helyes válaszokat!

Felszolgálási módok:

német
angol
spanyol
francia
svájci-amerikai
orosz



Jelölje be a megfelelő válaszokat!

Leltárak fajtái lehetnek:

vagyonmegállapító
átmeneti
leköszönő
elszámoltató
átadó-átvevő
árváltozási



Jelölje be a helyes válaszokat!

Gyógyfürdőhelyek:

Hajdúszoboszló
Hévíz
Bükkaranyos
Ózd
Sárvár
Bük
Egerszalók



2. feladat

Jelölje be a helyes válaszokat!

Fast food üzletek:

gyorskiszolgáló vendéglátó helyek
zöldséges boltok
élelmiszer áruházak



Jelölje be a helyes válaszokat!

Catering:

tömegélelmezés ellátás közlekedési eszközökön
gyorskiszolgáló vendéglátó helyek



Jelölje be a helyes választ!

Franchise

 

francia felszolgálási mód
szabadalmi, vagy egyéb jog átadás különleges szerződéssel



Jelölje be a helyes választ!

A’la carte:

menükártyán nem található választék különleges igények kielégítése
étlap szerinti étkezés



Jelölje be a helyes választ!

Confirmation:

Konfirmáció utáni éttermi vendéglátás
visszaigazolás, foglalás megerősítése



iDevice ikon 3. feladat

Írja be a megfelelő és kapcsolódó nyomtatvány sorszámot számot az alább  felsorolt munkakörök mellé!

1. bejelentőlap

2. javítási munkalap

3. árfolyam jegyzék

4. rendezvény felvételi ív

5. raport

kasszás

recepciós

Bankett Menedzser

szobaasszony

karbantartó

  

iDevice ikon 4. feladat
Válaszoljon a következő kérdésre

Miért szükséges egységes vállalati arculat kialakítása?

  

iDevice ikon 5.feladat

Középiskolás 30 fős csoport a Kispipacs vendéglőben szeretne ebédelni. Az üzlet a következő ételeket javasolja:

Gyümölcsleves

Sonkarolád töltve

Rácponty (tejfölös, lecsós)

Fagylaltserleg (őszibarack darabokkal)

Kávé

Mi az Ön véleménye az ételsorral kapcsolatban?

  

iDevice ikon 6. feladat
Válaszoljon a következő kérédésekre!

Ismertesse a vendéglátásban a termelés célját, lényegét!

Milyen rész-munkafolyamatokból áll?