Ellenőrző kérdések/feladatok

Jelölje be a helyes válaszokat!
Felszolgálási módok:
német
| |
angol
| |
spanyol
| |
francia
| |
svájci-amerikai
| |
orosz
| |
Jelölje be a megfelelő válaszokat!
Leltárak fajtái lehetnek:
vagyonmegállapító
| |
átmeneti
| |
leköszönő
| |
elszámoltató
| |
átadó-átvevő
| |
árváltozási
| |
Jelölje be a helyes válaszokat!
Gyógyfürdőhelyek:
Hajdúszoboszló
| |
Hévíz
| |
Bükkaranyos
| |
Ózd
| |
Sárvár
| |
Bük
| |
Egerszalók
| |

Jelölje be a helyes válaszokat!
Fast food üzletek:
gyorskiszolgáló vendéglátó helyek
| |
zöldséges boltok
| |
élelmiszer áruházak
| |
Jelölje be a helyes válaszokat!
Catering:
tömegélelmezés ellátás közlekedési eszközökön
| |
gyorskiszolgáló vendéglátó helyek
| |
Jelölje be a helyes választ!
Franchise
francia felszolgálási mód
| |
szabadalmi, vagy egyéb jog átadás különleges szerződéssel
| |
Jelölje be a helyes választ!
A’la carte:
menükártyán nem található választék különleges igények kielégítése
| |
étlap szerinti étkezés
| |
Jelölje be a helyes választ!
Confirmation:
Konfirmáció utáni éttermi vendéglátás
| |
visszaigazolás, foglalás megerősítése
| |

Írja be a megfelelő és kapcsolódó nyomtatvány sorszámot számot az alább felsorolt munkakörök mellé!
1. bejelentőlap
2. javítási munkalap
3. árfolyam jegyzék
4. rendezvény felvételi ív
5. raport
kasszás
recepciós
Bankett Menedzser
szobaasszony
karbantartó

Miért szükséges egységes vállalati arculat kialakítása?

Középiskolás 30 fős csoport a Kispipacs vendéglőben szeretne ebédelni. Az üzlet a következő ételeket javasolja:
Gyümölcsleves
Sonkarolád töltve
Rácponty (tejfölös, lecsós)
Fagylaltserleg (őszibarack darabokkal)
Kávé
Mi az Ön véleménye az ételsorral kapcsolatban?

Ismertesse a vendéglátásban a termelés célját, lényegét!
Milyen rész-munkafolyamatokból áll?