Ellenőrző kérdések/feladatok

Rendezzen be egy, két ágyas vendégszobát a megfelelő berendezési és felszerelési tárgyakkal!
A berendezési tárgyak minőségét meghatározza a szálloda osztályba sorolása.
Egy négycsillagos szálloda berendezése, felszerelése:


A hiányzó helyekre írja be azokat a számokat, amelyek mögötti meghatározás pontosan illeszkedik az adott helyre!
1. csomagmegőrzőt helyiségét
2. több funkciója is
3. szálloda halljába
4. recepció porta- pénztár5. számítógéppark
6. a vendégszobában
7. szobakulcsokat
8. mágneskártyával
9. safe
10. kulcs nélküli safe - ek
11. mechanikus zárral
12. Front Office pult
A szálloda főbejárata és a hall az a kiemelt vendégtér, ahol fogadjuk az érkező vendéget, aki az első benyomást itt kapja.
Így rendkívül fontos a dekoratív, harmonikus tér kialakítása. A vendégek a
főbejáraton keresztül a
A főbejárat közvetlen közelében alakítják ki
a
A szállodahallban feltűnő helyen található a
A pult mögött kialakított, szobaszámonkénti tároló rendszerben őrzik a vendégeknek biztosított
, azért mert a régebbi építésű szállodákban illetve hazánkban is a szállodák jelentős többségében a vendégszobák ajtói működnek.
Ma már az
új szállodákban lyuk- vagy
Hazánkban elterjedt gyakorlat volt, hogy a pénztár mögött alakították ki
- rekeszeket az értékek megőrzésére.
Ma már áttértek a kóddal, vagy hitelkártyával
működtethető, úgynevezett

Határozza meg röviden a következő szállodai alaptevékenységek fogalmát, jelentését! A hiányzó helyekre írja be azokat a számokat, amelyek mögötti meghatározás pontosan illeszkedik az adott helyre!
1. minibár
2. vendégek fogadása
3. drinkbárt
4. szobájukban fogyaszthatják el a kívánt ételt és italt
5. szobaszerviz
6. étkezés és szórakozás lehetőségének megteremtése
- elszállásolás:
a
- ellátás vendéglátás:
a vendég alapvető igénye szállodán belül az
- egyéb
szolgáltatás: a szálloda egyéb szolgáltatásokat is biztosít a vendégek
részére. Ilyen pl. a
Az ételrendelést a vendégszobákban elhelyezett
menükártya segíti, de lehet pl. telefonon az étteremből is. A
a szobában elhelyezett hűtőszekrény, amely egy kényelmi
szolgáltatás. Tartalmaz alkoholmentes és alkoholos italokat, valamint édes
és sós apró harapnivalókat. A szállodai hallban alakítanak ki pihenésre,
várakozásra, vagy találkozásra alkalmas vendéglátó üzletet, eszpresszót
vagy nappali
.